Varför spinner katter?

Varför spinner katter? Den här gången tar vi upp varför katter spinner. För det finns många teorier om det. Men stämmer någon av dessa? Vissa säger att det kommer från kattens mage medan några säger att det är stämbanden. Stämmer något av det? Det finns precis som med Varför hickar man ingen som kan säga till 100 procent hur det fungerar kosntigt nog. Men det är stämbanden och magen som ofta är teorierna alltså. Stämbanden vibrerar med struphuvudets muskler är teorin. Det blir riktigt intressant när man ser att tamkatten spinner med samma frekvens. Det vill säga 25 svängningar per sekund. Det spelar ingen roll vilken ålder eller ras katten har. Eller kön för den delen. Det är 25 sväningar i sekunden. Tamkatter spinner på både in och utandning. Eller vissa gör det åtminstone. Medan vildkatten gör det enbart på utandning. Varför är det så? Ingen tycks veta exakt.

Katter spinner inte bara när dom mår bra

Många tror att katter spinner enbart när dom mår bra men faktum är att dom även kan spinna när dom är döende. Eller rädda av annan anledning. En teori är att spinnandet så är lugnande för dom själva.

Om Varför spinner katter

Om du hittar några fel på Varför spinner katter så blir vi glada om du vill meddela oss det så vi kan rätta till det så snabbt vi bara kan.